biggestloserspjutsbygd

Wellness sponsrar

Kategori: Allmänt

Nu är det klart att Wellness går in och sponsrar IF Trion genom Biggest Loser Spjutsbygd.

Wellness kommer betala lika mycket till föreningen som IF Trion totalt sett får in via 1-kronas klubben. Alla som går med i 1-kronas klubben kan alltså räkna med att det dubbla skänks till föreningen.

Med andra ord en himla bra anledning att gå med i 1-kronas klubben. Vill du gå med? Kontakta då Arne på valfritt vis, men gärna via [email protected].

Hittills är dessa med i 1-kronas klubben:
AC EL AB
Bergdala VVS
Ronneby Guldsmide
Anne-Lie Edin
Sara Persson
Louise Dahlstedt
TA Gräv
Berndts El
Nina Dahlstedt
Lena Wanner
Kalle & Syan Andersén
Familjen Hoberg, Stengöl
Familjen Slätt
Familjen Federley
Elias Anessiadis


Och så en uppmaning till alla deltagare i Biggest Loser Spjutsbygd. Alla som vill ta hjälp av Wellness i tävlingen och träna enligt deras avtal med oss, se till att ringa 0455-22500 och boka din inscanning.

Vägen till midsommar

Kategori: Allmänt

Biggest Loser Spjutsbygd genomförs i samarbete Wellness och deras PT Anders Hammarsten. Vägen till midsommar och målet är än så länge ganska långt borta.

Samordnar-Arne återkommer till deltagarna med mer information om vad som sas på lördagsmorgonens upptaktsmöte. Han låter också hälsa att han ställer upp om det skulle vara så att Anders Hammarsten inte hinner med.
- Med den berömda fastlagsbulldieten och Arnes fitness training camp, kommer de att se ut som jag på ett par månader, säger Arne.

Taktiksnack

Kategori: Allmänt



Timmy Edin gick ut hårt och fick vågen att visa minus ganska ordentligt redan efter första veckan i Biggest Loser-livet. Hans taktik är lite av en välbeprövad klassiker.
- Jag är ute går varje dag med hundarna o äter helt enkelt rätt, säger Timmy.

Och med att äta rätt menar han både regelbundet och nyttigt. Läsken har bytts ut mot vatten, utom på helgerna då eftersom vatten kanske inte gör sig så bra ihop med de lite starkare dryckerna.
- Mycket sallad till maten o ingen grädde o sånt skit i såser. Dricker mycket vatten och äter regelbundet. Ingen pizza, godis eller läsk, förutom lite och spä med på helgerna. Så jag vägde in mig på 103,5 o på en vecka gått ner till 100.2.

En vecka har som sagt gått, men än är det långt till midsommar.
Vilken taktik har du? Hör av dig till bloggen och berätta!

Timmy sätter press

Kategori: Allmänt

Efter en veckas liv i Biggest Loser Spjutsbygd vill Timmy Edin meddela att vågen visar -3,5 kg.

Med detta tänker han också att det kanske sätts lite press på övriga deltagare!

Lyckas han?

Taktiksnack

Kategori: Deltagarna



Biggest Loser Spjutsbygds flugviktare Julia Printzlow vägde in sig i tävlingen på 61,2 kg. Julia själv är faktiskt lite tveksam till om hon kommer kunna ta hem tävlingen, men hon har samtidigt ett ordentligt tävlingssinne som säkert kan få henne både motiverad och inspirerad.
- Med min ynka vikt och min alldeles för stora passion för mat så insåg jag ganska snabbt att jag kanske inte har så stor chans att ta hem segertiteln i denna tävlingen.. men självklart viker jag inte ner mig för det, säger Julia.

Hon har sin taktik klar för sig. Den handlar i stort sett om att köra på som vanligt ett tag till för att sedan öka takten och spurta in i mål.
- Min tanke är att försöka fortsätta leva, äta och träna som vanligt, fram till cirka en månad kvar till invägning, då jag tänkt köra järnet! Bra och nyttig kost, samt att försöka att ha en träningsstatistik på minst ett pass om dagen. då så som fotboll, promenader, gymmet, simning, ridning och så vidare, säger Julia.




Hur går det?

Kategori: Allmänt

Hur går det för er deltagare? Har ni kommit igång med träning, godisförbud, pizzastopp och allt vad det kan vara? Om inte annat så kanske den här bilden kan få fart på någons tävlingssinne. Det är Krille på AC EL som tjuvprovar maskinerna på Wellness.



Glöm heller inte att det på lördag är samling i klubbstugan i Spjutsbygd klockan 09.00 för träff, tips och genomgång tillsammans med Wellness. Mycket viktigt att alla kommer hälsar samordnar-Arne! På lördag får ni bland annat träffa den här mannen:


Anders Weinsjö, Wellness.

28

Kategori: Allmänt

Biggest Loser Spjutsbygd har växt sig större än förväntat och nu är det 28 deltagare som är invägda och redo att följa med på detta äventyr.

28 stycken känns som en maxgräns och samordnar-Arne har därför satt stopp nu och har till och med några på en väntelista som kan hoppa in om någon hoppar av.

Men i 1 kronas-klubben finns ju obegränsat med plats...

Viktig information till alla deltagare

Kategori: Allmänt

Nu på lördag, den 28/1, klockan 09.00 kommer Wellness, i form av Anders Weinsjö och Anders Hammarsten, till klubbstugan för att informera om vilka möjligheter det finns för er deltagare under den här perioden. 

Det är mycket viktigt att alla deltagare kommer till denna träff så att ni får rätt information och därmed också bästa möjliga förutsättningar för att ta hem det här!

Så ja, ta morgonpromenaden till IP på lördag!

Taktiksnack

Kategori: Allmänt



Johanna Kristiansson har vägt in sig i Biggest Loser och har taktiken klar för att hon vid midsommar ska vara den som tappat mest procentuellt sett.

Hon går ut hårt med en GI-inspirerad kost där snabbmat är bannlyst. Samma väg som snabbmaten går också godiset, nästan.
- Det blir totalt godisstopp. Bara mörk choklad, nötter och popcorn är tillåtet, säger Johanna.

På träningssidan siktar Johanna på 3-4 pass i veckan. Så fort det där vita på marken försvinner kommer hon snöra på sig löpardojorna och ge sig ut.
- Jag tror på min taktik och jag hoppas den vinner i slutändan, säger Johanna.

Alla deltagare

Kategori: Deltagarna

Här kommer nu en samlad lista på alla invägda deltagare och deras startvikt. 

Namn

Vikt

Arne Nilsson

79,6

Berndt Pettersson

120,4

Daniel Johnsson

103,4

Glenn Nileby

103,7

Johan Olsson

103,2

Johanna Kristiansson

84

Julia Printzlow

61,2

Karl-Erik Olsson

86,6

Kathie Johansson

77,8

Kim Färm

72,8

Kristian Svensson

94,6

Lars Dahlstedt

102

Madelene Andersson

74

Marielle Andersson

63,2

Mikael Pettersson

85,8

Monica Eggers

69,6

Oscar Hentzel

88

Patrik Federley

125

Sebastian Rajic AG

98,7

Sofie Tilving

66

Sten-Erik Nilsson

88,6

Thomas Eggers

99,8

Timmy Edin

103,5

Tobias Nilsson

94

Tommy Andersson

100,6

Ulf Andersson

93,8

Warren Johansson

87,8

Åse Gustavsson

78,6

Lyssna på Biggest Loser Spjutsbygd

Kategori: Allmänt

På måndagsmorgonen förgyllde Patrik Federley och Arne Nilsson etern när de var med i P4 Blekinge. Missade du intervjun?

Här kan du lyssna!

1-kronasklubben

Kategori: Allmänt

Du har väl inte missat att det går bra att vara en del av Biggest Loser Spjutsbygd även om du inte satsar så mycket på viktnedgångsbiten.

Då kan du, företag eller privatperson, gå med i 1-kronasklubben. Det innebär att du skänker 1 krona per kilo som deltagarna går ner. Alltså 250 kg = 250 kr. Dessa slantar skänks till vår fina förening IF Trion.

Än så länge har följande anmält sig till 1-kronasklubben:
AC EL AB
Bergdala VVS
Ronneby Guldsmide
Anne-Lie Edin
Sara Persson
Louise Dahlstedt
TA Gräv
Berndts El
Nina Dahlstedt
Lena Wanner
Kalle & Syan Andersén
Familjen Hoberg, Stengöl

Vill du också vara med?
Anmäl dig då till Arne Nilsson eller via ett mejl till [email protected].

Lokalkändisar

Kategori: Allmänt

Missa inte BLT och sidan 4 idag där våra Biggest Loser Spjutsbygd-deltagare visar upp sig. Det rytas även att han som var tyngst vid invägningen, Patrik Federley, blivit uppringd av radio Blekinge för en intervju. Så håll ögon och öron öppna idag!

Här hittar du lite bilder och lite text från BLT

Taktiksnack

Kategori: Deltagarna



Biggest Loser Spjutsbygd är i full gång. Deltagaren Tobias Nilsson vägde in sig på 94 kg och har taktiken för att vinna ganska klar för sig.
- Steg ett för mig blir att börja med små förändringar för att sedan gå vidare med de tyngre delarna. Till att börja med ska det bli mer frukt och vatten, berättar Tobias.

För att inte göra misstaget att gå ut för hårt så jobbar Tobias även enligt principen "det är tanken som räknas". Huruvida den principen fungerar på träning, som är Tobias plan, finns det ännu ingen forskning som bevisar. Men Tobias kommer också att satsa mer på vardagsmotion.
- Ut i skogen, vandra, grilla, köra fyrhjuling. På detta vis blir det automatiskt mindre soffliggande och tv-tittande, säger Tobias.

Helgaktiviteterna har en tendens att ge ett högt kaloriintag för Tobias. Så eftersom läsk står på den onyttiga halvan av listan kommer det bli mindre av den varan i fortsättningen.
- Mindre läsk i lördagsgroggen och givetvis mer citron och lime.

Om Tobias taktik är den bästa eller inte återstår att se.

Invägning

Kategori: Allmänt

Under helgen har vågen i det nilssonska hemmet verkligen fått jobba. Invägningen i Biggest Loser Spjutsbygd har pågått i dagarna två och detta äventyr är ju så spännande att även lokaltidningen ville vara med på ett hörn. Heja!

Efter invägningen ryktades det om både intag av godis och semlor, men också en och annan rask promenad. Vilken taktik som ska visa sig vinna i längden återstår att se.

Här följer nu namn och nummer (vikt) på de som vägde in sig i lördags:

Må bäste man eller kvinna vinna!

Namn

Invägningsvikt

Monica Eggers

69,6

Arne Nilsson

79,6

Mikael Pettersson

85,8

Warren Johansson

87,8

Sten-Erik Nilsson

88,6

Ulf Andersson

93,8

Tobias Nilsson

94

AG

98,7

Thomas Eggers

99,8

Lars Dahlstedt

102

Daniel Jonsson

103,4

Timmy Edin

103,5

Patrik Federley

125

Ger afghanen upp?

Kategori: Deltagarna

Det närmar sig invägning med stormsteg och fortfarande strömmar (nåja...) anmälningarna in.

Biggest-loser-Spjutsbygd-samordnaren Arne Nilsson hälsar att invägning går bra på söndag också, efter överenskommelse.

Såhär ser deltagarlistan ut i detta nu:

Det osäkra kortet just nu skulle väl möjligen vara vår egna afghan, Uffe Edin, som i kommentarsfältet annonserat att han ger upp redan innan invägning. Kan detta verkligen stämma?

Arne
Paken
Warren
Madelene A
Lasse D
Uffe Edin
Ulf Andersson
Tobias Nilsson
Sten-Erik Nilsson
Kim Färm
Kristian Svensson
Timmy Edin
Tommy Andersson
Berndt Pettersson
Kathie Johansson
Marre Andersson
Johanna Kristiansson

Nu är vi 14!

Kategori: Deltagarna

Deltagarantalet i Biggest loser Spjutsbygd fortsätter att växa.
Alldeles nyss trillade två rykande färska namn in, bland annat den som enligt ryktet var den ende som lyckades gå upp i vikt för några år sedan när en liknande utmaning kördes...

Just nu ser deltagarlistan ut såhär:

Arne
Paken
Warren
Madelene A
Lasse D
Uffe Edin
Ulf Andersson
Tobias Nilsson
Sten-Erik Nilsson
Kim Färm
Kristian Svensson
Timmy Edin
Tommy Andersson
Berndt Pettersson

Vill du också vara med?
Vinstpotten är ju nu totalt uppe i 2800 kr som delas mellan ettan, som får 75% och tvåan som då får resterande 25%. Den klipske räknar snabbt ut att ju fler deltagare, desto större vinstpott. Det kan alltså löna sig att värva någon mer...

Taktik

Kategori: Allmänt

Vilken taktik man väljer för att vinna Biggest Loser Spjutsbygd är ju högst valfritt och även individuellt. Någon kanske börjar med promenader varje morgon, en annan kanske begränsar pizza-intaget till 1/vecka, eller så är det fruktsallad i matlådan som är din bästa taktik.

Just den här taktiken kanske dock inte kvalar in på rätt sida av regelstrecket...

Fler deltagare

Kategori: Allmänt

Ännu fler vill anta utmaningen.
Även Timmy Edin tar plats i deltagarlistan, som nu alltså är uppe i tolv stycken totalt.

Vill du vara med?
Alla ska med är lite av ett motto även i det här lilla äventyret.
Anmäl dig till Arne Nilsson om du vill vara med!

Vi blir fler

Kategori: Allmänt

Fler och fler vill vara med i utmaningen Biggest loser Spjutsbygd.
Magrutorna hägrar vid horisonten (förhoppningsvis blir de inte bara en hägring...)

Här kommer så den uppdaterade deltagarlistan:

Arne
Paken
Warren
Madelene A
Lasse D
Uffe Edin
Ulf Andersson
Tobias Nilsson
Sten-Erik Nilsson
Kim Färm
Kristian Svensson

Nu totalt 11 deltagare alltså. Det betyder ju att den totala potten är uppe i 200 x 11 = 2200 kronor. 75% går alltså till vinnaren och 25% till den som kommer tvåa.

Dessutom har Ronneby Guldsmide meddelat att de också vill vara med i 1-kronasklubben.

Hjärtligt välkomna!

Med sikte på magrutorna

Kategori: Allmänt

Biggest Loser Spjutsbygd tar sikte på beach 2012.
Deltagarna utmanas att gå ner så mycket som möjligt, i procent, fram till den 16 juni (helgen innan midsommar).
Anmälningavgiften är 200 kronor. Då går 75% till vinnaren och 25% till tbåan. Invägning sker nu på Lördag 21/1 kl 1100 på Lupinvägen 15, kan ni inte då ordnar vi en annan tid.
De som just nu är anmälda är:
Arne
Paken
Warren
Madelene A
Lasse D
Uffe Edin
Vill du också vara med?
Skicka då ett mejl till Arne på [email protected]
Det är också klart att det, genom ett generöst bidrag från AC EL AB, blir ett upptaktsmöte för deltagarna på Wellness Rödeby den 11 februari. Där tar den kände PT Anders Hammarsten hand om gruppen, för 2 timmar med kostråd, träningstips och ett fyspass.
Mot magrutorna!
Biggest Loser Spjutsbygd tar sikte på beach 2012.
Deltagarna utmanas att gå ner så mycket som möjligt, i procent, fram till den 16 juni (helgen innan midsommar).
Anmälningavgiften är 200 kronor. Då går 75% till vinnaren och 25% till tbåan. Invägning sker nu på Lördag 21/1 kl 1100 på Lupinvägen 15, kan ni inte då ordnar vi en annan tid.

De som just nu är anmälda är:
Arne
Paken
Warren
Madelene A
Lasse D
Uffe Edin

Vill du också vara med?
Skicka då ett mejl till Arne på [email protected]

Det är också klart att det, genom ett generöst bidrag från AC EL AB, blir ett upptaktsmöte för deltagarna på Wellness Rödeby den 11 februari. Där tar den kände PT Anders Hammarsten hand om gruppen, för 2 timmar med kostråd, träningstips och ett fyspass.


Mot magrutorna!

1-kronasklubben

Kategori: 1-kronasklubben

Vill du också vara delaktig i Biggest Loser Spjutsbygd men känner att du inte har några kilon att tappa?

Du kan då gå med i 1-kronasklubben. Detta innebär att du skänker en krona för varje kilo som deltagarna tappar under utmaningen. Tappar deltagarna 100 kg? Ja, då skänker du 100 kronor. Dessa pengar går oavkortat till IF Trion.

De första att gå med i denna klubb var Bergdala vvs och AC EL AB.
Anmäl er till Arne N eller mail till [email protected].

Vem tappar mest?

Kategori: Allmänt

Hur mycket kan man tappa?
På denna bloggen kommer ni kunna följa kilominskningen i den rafflande utmaningen Biggest Loser Spjutsbygd!
Vill du också vara med?

Kontakta då Arne Nilsson för mer information!